Idegszál becsípődés

Idegszál becsípődés helyreállítása csontkovácsolással

Becsípődött a derekam! Becsípődött az ideg! Sokat hallani ezeket a szavakat a gerincbetegektől, de mi a becsípődés pontos eredete, hogyan keletkezik a fájdalom, mik a tünetek, és mit lehet tenni ellene? Ismerje meg az alapokat!

Mi is az ideg?

Az idegek, mint egy üzenetközvetítő kábelek szállítják a híreket (pl. érzéseket amikor valami megszúr), parancsokat (Mozgasd a lábujjad!) az agy és a test többi része között. A központi idegrendszert az agy és a gerincvelő alkotja, és van a perifériás idegrendszer, ahol a központi rendszerből leágaznak, és test szerte szétoszlanak az idegek.

Kezd az idegeimre menni!

Amikor egy ideg becsípődik romlik az ingervezető képessége. A becsípődött ideg elkezd “Fáj!”, vagy a romló kommunikáció miatt hibás üzeneteket küldeni az agyba, ami tovább problémákhoz vezethet, úgymint végtaggyengeség, bénulás, zsibbadás, bizsergés érzet.

Hogy tud az ideg becsípődni?

Az ideg a gerinccsatornából oldal irányba lép ki két csigolya közti lyukon keresztül. Ezen úton egy kiszakadt sérv, csontcsőr vagy egyéb degeneratív lágyrész szaporulat is becsípheti az ideget. A csontcsőrök és az ízületi elváltozások az idő múlásával, a gerinc degenerálódásával (öregedésével) együtt alakulnak ki. Ezek az elváltozások a gerinccsatornába benyomulva nyomják az ideget.

Milyen érzésekkel jár a becsípődött ideg?

A becsípődött ideg általában fájdalommal jár. Ha egy ágyéki ideg becsípődik, akkor a helyi fájdalom el kezd sugározni valamelyik (vagy mindkét) alsó végtagba. Orvosi nyelven ezt nevezik isiásznak. Ha ugyan ez a nyakon történik, akkor a fájdalom a karokba sugárzik. A fájdalom társulhat izomgörcsökkel, égő, bizsergő érzéssel zsibbadással, hideg és meleg érzettel….és a fő kérdés, hogyan lehet helyrehozni?

Amit én a masszázs mellett még végzek: Ízületi kimozgatás, a csigolyák visszaállítása.

Masszázs

A becsípődött ideget körülvevő izmok is szűkíthetik az ideg férőhelyét, így a professzionális masszázs is, ami ellazítja az izmokat, oldja a szűkületet, megkönnyebbülést hozhat a fájdalom csökkentésében.

Először az orvos a kivizsgálások során diagnosztizálja az idegbecsípődés okát, majd felállítja a terápiás tervet. A terápia része lehet a különböző fájdalomcsillapítók adása, gyógytorna, fizikoterápia, szteroidos injekció adása és persze a sor végét a műtéti megoldás zárja. De nagyon fontos, hogy a terápia egyénre és tünetre szabott, így az egyén érdeke annak pontos követése.

A csontkovácsolás masszázzsal első alkalommal 70 perc, további alkalmak 60 percesek, ára 20.000 Ft,  15 éves korig 8000 Ft

A gyorsabb, hatékony felépüléshez köpölyözést is alkalmazok, melyet ajándékba adok!

Csontkovácsolásra bejelentkezés: 

Benyó Edithez:+36 (70) 636-91-79,  Rácz Ákoshoz: +36 (70) 385-34-55 saját ár: 13.000 Ft/alkalom

 

A HELYSZÍNEN BANKKÁRTYÁS és OTP SZÉP KÁRTYÁS FIZETÉSI LEHETŐSÉGET BIZTOSÍTOK!