Hátfájás, derékfájás

A krónikus gerincpanasz a betegszabadságok leggyakoribb oka az iparilag fejlett országokban. Nemzetközi statisztikák szerint a felnőtt lakosság kb. 90 százaléka életében legalább egyszer szenved nyak-, hát-, vagy derékfájástól. Krónikus gerincfájdalomról akkor beszélhetünk, ha a fájdalom három hónap után is fennáll. A közhiedelemmel ellentétben, a látszólag könnyű, irodai ülőmunkát végzők körében gyakrabban fordul elő a mindennapokat megkeserítő gerincpanasz, mint a nehéz fizikai munkából élő embertársaik között.

A háttérben leggyakrabban a gerinc degeneratív elváltozásai állnak. Ezek a csigolyák, a kis ízületek, a szalagok és izmok túlterheléséből, gyulladásából, a porckorong kopásából erednek. A panaszok nem mindig mozgásszervi eredetűek. Hátfájdalom képében nyilvánulhatnak meg nőgyógyászati problémák, vese problémák, a tüdőcsúcsban zajló daganatos folyamatok, gyomorbántalmak vagy szív eredetű betegségek is. Ezekben az esetekben az alapbetegség kezelése szükséges.

Gerincbántalom: megelőzés és helyreállítás

A leghatékonyabb és ezért a legfontosabb a megelőzés, amelynek első lépése a gyermekkori gerincdeformitások korai felismerése. Masszázzsal, ízületi kimozgatással, csontkovácsolással, gerinctornával hatékonyan helyreállítható! Az időben elkezdett egészségmegőrzéssel a fiatal korban kialakuló elváltozások elkerülhetők. Ülő foglalkozás esetén teremtsünk alkalmat a nyak néhány perces tornáztatására. Ha már jelentkeztek a tünetek, még mindig van lehetőség elkerülni, hogy a fájdalom mindennapjaink részévé váljon. Ezért ajánlom a rendszeres masszázst!

Egészség helyreállító gyakorlatok

  • csontkovácsolás masszázzsal
  • a medence- és a csípő izomzatának erősítése és nyújtása
  • a hátizomzatot, hasizmokat erősítő gyakorlatok precíz elsajátítása
  • a vízben végzett tornagyakorlatok
  • az úszás

Figyeljünk rá, hogy aszimmetrikus sporttevékenységnél – pl. tenisz – a két oldalt egyformán terheljük.

A torna gyakorlatai mellett az izmok lazításával a fájdalmat enyhítik a lazító-nyújtó masszázsok.

A csontkovácsolás masszázzsal első alkalommal 70 perc, további alkalmak 60 percesek, ára 20.000 Ft,  15 éves korig 10.000 Ft

A gyorsabb, hatékony felépüléshez köpölyözést is alkalmazok, melyet ajándékba adok!

Csontkovácsolásra bejelentkezés:

Benyó Csillaghoz:+36 (70) 636-91-79,  Rácz Ákoshoz: +36 (70) 385-34-55 saját ár: 16.000 Ft/alkalom

 

A HELYSZÍNEN BANKKÁRTYÁS és OTP SZÉP KÁRTYÁS FIZETÉSI LEHETŐSÉGET BIZTOSÍTOK!